Chřipka a nachlazení

08.01.2015 15:26

Toto roční obdobi i proměnlivé počasí nepříznivě ovlivňuje naše zdraví, množí se případy onemocnění chřipkou i horních cest dýchacích.

Z přípravků aromaterapie Karel Hadek vám mohu doporučit posilovat imunitu extraktem z eleutheroccocu, do koupele si přidat eukalyptovo-tymiánový olej, který působí jako prevence chorob z nachlazení i posiluje imunitu, mýt si ruce olejem desinfi (viz.příspěvek péče o ruce), který je obzvláště vhodný v období chřipkových epidemií, po pobytu v hromadných dopravních prostředcích či v čekárně u lékaře.

Při rýmě je vynikající nosní olej, který vytváří na sliznici ochranný olejový film chránící sliznici před vysoušením, uklidňuje ji a ošetřuje. Obsažené eterické oleje působí proti nasídlovaní a množení nežádoucích mikroorganismů. Pro malé děti je vhodný nosní olej baby bez obsahu mentolu a lze ho aplikovat také při bolestech oušek přímo do postiženého ucha. Nosní oleje jsou vhodné také jako prevence rýmy. Malým miminkám, které ještě nemají vyvinutý imunitní systém, lze nosík vytřít vatovou tyčinkou nakapanou nosním olejem, velmi vhodné také při pravidelné návštěvě pediatra, aby nedošlo k nasídlení virů či bakterií na nosní sliznici.

Při kašli mohu dopoučit speciální směs éterických olejů Atemol, který se používá k inhalaci a u dospělých také vnitřně (jedna kapka několikrát denně přímo do úst). Obsahové složky uklidňují a přispívají ke klidnějšímu spánku (nakapeme několik kapek na polštář v blízkosti hlavy).

Do aromalampy je vynikající éterický olej eukalyptový, nebo směs éterických olejů Virosan.

Pokud si chcete některý z výrobků vyzkoušet, nebo objednat, neváhejte mne kontaktovat.

Nezapomeňte také na čaj z čerstvého zázvoru, nejlépe ochucený medem a citronem. Zázvor zahřívá organismus, posiluje imunitu, pomáhá rozpouštět hleny a dodáním medu, který je přírodním antibiotikem, posílíte celkový účinek.