Péče o ruce

09.01.2015 11:00

Většina z žen si zkrášluje svůj obličej, pečuje o vlasy, ale často zapomínáme na naše ruce, které dokáží velmi zřetelně prozradit nás věk a často bohužel i nějaký ten rok přidat. Časté umývání rukou je v dnešní době samozřejmostí, ale mytí rukou mýdly, která obsahují tenzidy, ruce vysouší a v tomto chladném počasí je pokožka rukou přerušena a často i popraskaná. 

Z přípravků aromaterapie vám mohu doporučit umývat ruce mycími oleji, které ruce nevysouší, neboť neobsahují tenzidové složky, a po jejich pravidelném používani je pokožka rukou hebká, pěstená a ošetřená. Mým oblíbeným je Citrio s příjemnou vůní citrusů a Desinfi s jemnou bylinnou vůní, který má navíc silný antibikrobialni, protiplisňový a antiviralni účinek. Důležitá je také následná péče. Velmi příjemný je jemný, vitamínový, lehce roztiratelný krém na ruce Rea. Na noc je vhodnější mastnější krém Sheaderm, který lze použít také jako balzám na ruce a je určen i pro pokožku postiženou atopickým exémem.

Pokud vás trápí plíseň na nehtech, i zde je řešení. Směs éterických olejů Candiol, či Mykosan vám určitě pomůže. Aplikuje se po kapkách přímo na nehtovou kůžičku, jen je třeba trpělivosti, neboť zárodky plísní tzv.spáry, mají velmi dlouhou životnost a aplikace určených preparátů je třeba i po zdánlivém odeznění příznaků. 

Bližší informace Vám ráda poskytnu osobně či po telefonu a emailu.